North Sea Cup 2016 op de Spuikom

Waterweelde - zuidgericht terras Luxe op de nieuwe dijk

North Sea Cup 2016 – 80 windsurfers aan de start

V.V.W. Inside – Outside verzorgde ook dit jaar de Belgische editie van de vierlandenwedstrijd. De andere etappes worden in Nederland, Frankrijk en Groot-Brittanië beslecht. De weergoden hadden erg licht weer in petto en dus was het weer puzzelen voor de organisatoren. De combinatie van de sterke zeestroom en het gebrek aan wind zorgde ervoor dat de hele vloot moest uitwijken naar de Spuikom. Het werd dan ook een wedstrijd voor de fijnere lichtweer windsurfers. Op zaterdag en zondag stonden vier reeksen op het programma.

Bij de jeugd werd gestreden in de Bic Techno 293 boards. Liefst 60 deelnemers in drie leeftijdscategorieën. De jongsten, de under 13, gingen goed bij dit lichte weer. Matteo Van Eygen won bij de jongsten voor Ward De Malsche en Martin Lignier. Bij de min-15-jarigen waren de Fransen aan het feest: Louis Pochet won voor Adem Okyay en Benjamin Chauveau. De echte toppers waren echter de Nederlanders die het totaalklassement beheersten (U17). Joost vink won voor Luc Schmitz en Floris Franken. Bij de dames U21 won de Franse Héloise Macquaert voor de thuissurfster Lore Dildick en Gabrielle Badou.

Bij de raceboarders 19 atleten aan de start. De Olympische RS-X klasse werd beheerst door de Fransen terwijl het klassieke raceboard een gemengd podium meekreeg. Wilfrid Lassalle (FRA) won het voor de Belgen Kristof Bulthynck en Patric Roelandts.

V.V.W. Inside – Outside maakte er samen met partners VVW Recrea, de Stad Oostende, Blauwe Parel en Deweert sport alweer een knappe competitie van. Hopelijk kan de wedstrijd volgend jaar weer op zee beslecht worden.

Bekijk hier de uitslag

North Sea Cup 2016 windsurf

Contacteer ons

Info & Bezoek
Verkoopskantoor Ostendia - Groep Caenen
Ostendialaan 21
(GPS-adres: Prinses Elisabethlaan 31-35)
8450 Bredene

T 059/ 44 10 44Residentie Waterweelde - Ostendialaan 21 - 8450 Bredene | Project by Ostendia Construct NV - ondernemingsnummer: BE 0834 845 544