Zomerexpo: Bredene door de lens van Henk Van Cauwenbergh

Waterweelde - zuidgericht terras Luxe op de nieuwe dijk

Zomerexpo: Bredene door de lens van Henk Van Cauwenbergh

Bredene heeft een lange traditie van kwalitatief hoogstaande zomertentoonstellingen. Ook dit jaar halen kunstliefhebbers hun hart op in hun favoriete badplaats. Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh trok het afgelopen jaar regelmatig met zijn camera richting Bredene. Het resultaat wordt deze zomer tentoongesteld in het MEC Staf Versluys: foto’s waarin Bredene in alle seizoenen de hoofdrol speelt. Bovendien worden de beelden verzameld in het fotoboek Verrassend Bredene.

Artistieke vrijheid garandeert verrassingseffect

Henk Van Cauwenbergh is vooral bekend van zijn Showbizzkalender, met schaars geklede Vlaamse BV’s. Voor dit project kreeg de fotograaf volledige artistieke vrijheid. Hij mocht de gemeente Bredene in beeld brengen zoals hij dat zelf aanvoelde: “Ik heb een reeks unieke beelden kunnen maken, precies zoals ik ze voel. Ik kende Bredene niet zo goed. De titel is dan ook spontaan gekomen. Ik was verrast door wat deze gemeente te bieden heeft. Hier ligt zonder twijfel het mooiste strand met duinen. Aan de Belgische kust kijk je elders op lelijke gebouwen. Er is hier ook mooie architectuur, zoals ik die eigenlijk alleen in De Haan verwachtte.”

Bredene op de gevoelige plaat

Burgemeester Steve Vandenberghe is enthousiast over het kunstproject: “We zijn enthousiast dat deze internationaal gerenommeerde fotograaf onze gemeente heeft vastgelegd op de gevoelige plaat. Ik moet zeggen dat ik zelf verrast ben door de foto’s die ik al gezien heb. We hebben een mooie gemeente en we mogen dat gerust in de verf zetten. De fotoboeken zullen we in de toekomst gebruiken om onze gemeente extra te promoten.”

Bezoek de gratis fototentoonstelling van 27 juni – 11 september in het Staf Versluyscentrum in Bredene.

Verrassend Bredene

Contacteer ons

Info & Bezoek
Verkoopskantoor Ostendia - Groep Caenen
Ostendialaan 21
(GPS-adres: Prinses Elisabethlaan 31-35)
8450 Bredene

T 059/ 44 10 44Residentie Waterweelde - Ostendialaan 21 - 8450 Bredene | Project by Ostendia Construct NV - ondernemingsnummer: BE 0834 845 544